Μεσσηνίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με τον Γεν. Δ/ντη Συγκοινωνιακών έργων του Υπ. Υποδομών

Με τον Γεν. Δ/ντή Συγκοινωνιακών έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Ιωάννη Καρνέση, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Συζήτησαν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού κ. Καραμανλή με την οποία ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο άρθρο της σύμβασης παραχώρησης, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 79 εκατ. Ευρώ από το Μορέα για την περιοχή της Καλαμάτας.
Το αίτημα της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως κατατέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, είναι η αναγκαιότητα υλοποίησης αντίστοιχων έργων και στο τμήμα από Σπερχογεία έως Τσουκαλαίικα που δεν καλύπτεται από την σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί. Την άμεση δηλαδή ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να ενταχθεί το αναγκαίο ποσό και να υλοποιηθεί και το επιπλέον έργο, αντιπλημμυρικής προστασίας. Στόχος είναι να επιλυθεί οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τις κοινότητες Σπερχογείας, Θουρίας, Αιθαίας, Άμφειας, Πηδήματος, Αριοχωρίου, ΑγίουΦλώρου, Χριστοφιλέϊκων και Τσουκαλέϊκων. Όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης από τον κ. Καρνέσηέχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται μελετητικά οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες προσεγγιστικά αφορούν κονδύλι 25 εκ. ευρώ.
Θέμα : Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου
Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, της 14ης Οκτωβρίου, προωθήθηκαν με αποφάσεις του σημαντικά έργα για το Νομό.
Συγκεκριμένα συζητήθηκεκαι αποφασίστηκε η θετικήγνωμοδότησητου συμβουλίου, για τημελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τουέργου της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμούΠεταλιδίου, από Τζάνε έως Καλαμάκι. Είναι ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει το δίκτυο μεταφοράς των ακαθάρτων, τα αντλιοστάσια, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και τη βελτίωση δρόμου πρόσβασηςπρος την ΕΕΛ.
Είναι γεγονός ότι προχωράει ένα πολύ σημαντικό έργο που στόχο έχει να θέσει τις βάσεις για το Πεταλίδι και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά. Επίσης για το Πεταλίδι, το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά και για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας του, έργο που επιδιώκει την προστασία της παράκτιας ζώνης και των ιδιοκτησιών από πλημμυρρικά φαινόμενα, υποσκαφές και διαβρώσεις. Το έργο αφορά κατασκευές προστασίας της ακτής,για μήκος 1900 περίπου μέτρα, έργα αναπλήρωσης ακτής και κυματοθραύστες.
Τέλος το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά και για την μελέτη αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης για τον Δήμο Οιχαλίας .

Θέμα : Οδικά έργα ΠΕ Μεσσηνίας
Σε διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης βρίσκονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας. Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, ποσού 500.000 € στην 9η εθνική οδό, από όρια Νομού Ηλείας έως Κυπαρισσία Φιλιατρά Χώρα, το οποίο θα αντιμετωπίσει και το αντιπλημμυρικό έργο στην Τερψιθέα με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που συχνά εκδηλώνονται στο σημείο.Στην 1η επαρχιακή οδό επίσης υλοποιείται αντίστοιχο έργο, που θα βελτιώσει τα τμήματα από Καλαμάτα – Κάμπο – Σταυροπήγιο και Καρδαμύλη – ΆγιοςΝίκωνας με ποσό 490.000 €.
Επιπλέον σε διαδικασία μελέτης, δημοπράτησης και υπογραφής συμβάσεων βρίσκονται έργα, όπως, από ποταμό Νέδοντα – Κόμβο Μορεά: Π/Υ 600.000 €, από Ασπρόχωμα – Μεσσήνη (ηλεκτροφωτισμός) : 250.000 €, βελτίωση 4ης επαρχιακής από Θουρία έωςΠολιανή: 200.000 €, 12η επαρχιακή οδός Αγ. Ανδρέας – Λογγά – Πύλος: 250.000€, 82η Εθνική οδός από Καλαμάτα – Πύλος : 1.000.000 €, 82η Εθνική οδός από Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος : 2.000.000 €, βελτίωση οδικής ασφάλειας εθνικού δικτύου : 1.000.000 €, βελτίωση τμήματος απόΤσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσσία : 2.000.000 € και τέλος αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού, οδικού δικτύου ΓΟΕΒ: 1.200.000 €. Στόχος των παρεμβάσεων η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού καθώς και των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies