ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ν. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το «σχέδιο δίκαιης μετάβασης»

 

Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού, εξαπάτησης και εμπαιγμού των εργαζομένων της ΔΕΗ και της τοπικής κοινωνίας το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση για το πώς και με ποιον τρόπο θα γίνει το «σχέδιο δίκαιης μετάβασης» κι αν πρέπει να γίνουν επενδύσεις μόνο στη Μεγαλόπολη που πλήττεται άμεσα από την απολιγνιτοποίηση, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν. Πελοποννήσου.

 

«Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη: Δεν αφορά κανέναν εργαζόμενο που θα πλουτίσει ο κάθε μεγαλοεπενδυτής! Ξέρουμε πολύ καλά ότι στον καπιταλισμό όταν οι επιχειρηματίες κάνουν μια επένδυση την κάνουν με μόνο γνώμονα το κέρδος» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι «δεν τους απασχολεί ούτε η προστασία του περιβάλλοντος ούτε το πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν ή θα χαθούν ούτε το τι θέλει η κάθε τοπική κοινωνία». Και αυτό καθώς κανένας εργαζόμενος «δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το “σχέδιο δίκαιης μετάβασης” ούτε με το αν οι επενδύσεις γίνουν στη Μεγαλόπολη ή αλλού. Αυτό αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα διαχειριστούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια. Για τους τωρινούς εργαζόμενους θα απομείνει η ανεργία και ελάχιστες θέσεις εργασίας κακοπληρωμένες με άθλιες εργασιακές».

 

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «αν ήθελαν πραγματικά αυτοί και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στηρίζουν την απολιγνιτοποίηση το καλό των εργαζομένων, θα είχαν αντιδράσει στις πολιτικές των κυβερνήσεων που συνέχιζαν την απελευθέρωση της Ενέργειας, που έβαλαν πλάτη στην απαξίωση της ΔΕΗ και του λιγνίτη ως ορυκτού πλούτου, που άφησαν τη ΔΕΗ να χάσει 18.000 ειδικευμένους εργαζόμενους για τα κέρδη ιδιωτών και τέλος θα έκαναν αγώνα για να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες».

 

Τέλος, επισημαίνει ότι «κανένα συμφέρον δεν έχουν οι εργαζόμενοι να εμπλακούν σε διαδικασίες μοιρασιάς ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε τα σχέδια αυτά», γι’ αυτό και καλεί κάθε εργαζόμενο στη ΔΕΗ και στην Ενέργεια, κάθε άνεργο και κάθε πολίτη της Μεγαλόπολης να οργανωθεί μαζί τους και να παλέψει για τα δίκαια αιτήματά τους .

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies