HealthΓυναίκαΥγεία

8 ενδιαφέρουσες αλήθειες για την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση

Παρόλο που και στις μέρες μας παραμένει ένα ζήτημα ταμπού, η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για την πρόληψη κολπικών μολύνσεων και για την ανακούφιση των κραμπών περιόδου.
Γυναικεία αυτοϊκανοποίηση: 8 ενδιαφέρουσες αλήθειες

Η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση είναι ένα από τα ζητήματα που προκαλούν τη σεμνότητα πολλών γυναικών. Όχι μόνο εξαιτίας της έλλειψης πληροφοριών, αλλά και λόγω των ταμπού που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα.

Δυστυχώς, η γυναικεία γνώση είναι περιορισμένη εξαιτίας του σεβασμού προς το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους. Αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα των εσφαλμένων πεποιθήσεων και πληροφοριών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γενικά, η πεποίθηση πως η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση είναι κακή ή απρεπής είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τις γυναίκες στο να απολαύσουν τα οφέλη της.

Ευτυχώς, στις μέρες μας οι περισσότεροι μύθοι αποτελούν παρελθόν. Ο αριθμός των γυναικών που ικανοποιούν τον εαυτό τους σε συχνή βάση, αυξάνεται.

Είναι ενδιαφέρον ότι πλέον συνιστάται από σεξολόγους και ψυχολόγους, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευεξίας.

Εξαιτίας αυτού, αφιερώσαμε αυτό το άρθρο στις 8 ενδιαφέρουσες αλήθειες οι οποίες θα σας ενθαρρύνουν να την απολαύσετε χωρίς φόβο ή ντροπή.

1. Βελτιώνει τη διάθεσή σας

Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται έχουν πιο χαλαρή διάθεση. Επιπλέον, τείνουν να μην αγχώνονται τόσο όσο εκείνες οι οποίες στερούν από τον εαυτό τους αυτήν τη υπέροχη πρακτική.

Η ικανοποίηση που νιώθετε κάνοντας το οδηγεί σε απελευθέρωση ενδορφινών και σεροτονίνης, δύο νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την ευτυχία και την ευεξία.

2. Προλαμβάνει τις μολύνσεις

Επιπρόσθετα, ο οργασμός που βιώνουν πολλές γυναίκες με την αυτοϊκανοποίηση μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμος στην πρόληψη μολύνσεων του κόλπου και της ουροδόχου κύστης.

Η αντίδραση επιτρέπει στον τράχηλο της μήτρας να απελευθερώσει συσσωρευμένα βακτήρια, κάτι πολύ σημαντικό για την αποφυγή τέτοιου είδους μολύνσεων.

Επίσης, η ικανοποίηση βοηθά τη διέγερση της παραγωγής αντισωμάτων από το ανοσοποιητικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η απόκριση της καταπολέμησης μολυσματικών παραγόντων.

3. Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα

Η αίσθηση ικανοποίησης και ευεξίας η οποία επιτυγχάνεται με την αυτοϊκανοποίηση έχει θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου σας.

Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται πριν κοιμηθούν, έχουν συχνά βαθύτερο και χωρίς διακοπές ύπνο.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της απελευθέρωσης ορμονών που προάγουν τη φυσική και πνευματική χαλάρωση, στοιχεία κλειδιά για ήρεμο ύπνο.

4. Μπορεί να μειώσει τις κράμπες περιόδου

Η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι θαυματουργή θεραπεία ενάντια στον φυσικό πόνο. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και τον έλεγχο των κραμπών περιόδου.

Ο ερεθισμός που πετυχαίνετε από τη διέγερση της κλειτορίδας και του κόλπου λειτουργεί ως φυσικό αναλγητικό. Είναι ιδανικός για τη μείωση της αίσθησης του πόνου στο στομάχι κατά την αυτοϊκανοποίηση.

Επιπλέον, εξαιτίας της ικανότητάς του στο να διεγείρει την παραγωγή ορμονών, βοηθά τον έλεγχο φλεγμονών και της μυϊκής έντασης.

5. Η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις

Οι γυναίκες που δε φοβούνται να ευχαριστηθούν αυτή την απολαυστική δραστηριότητα τείνουν να έχουν καλύτερο σεξΑυτό είναι αποτέλεσμα της ασφάλειας που νιώθουν για τον εαυτό τους και του ότι γνωρίζουν καλά το σώμα τους.

Κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, μπορείτε να εξερευνήσετε ευαίσθητες περιοχές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να απολαύσουν το σεξ στο μέγιστο βαθμό.

Δίνει επίσης την άδεια στις φαντασιώσεις, αυξάνοντας τη σεξουαλική επιθυμία και στην προθυμία για δοκιμή νέων πραγμάτων.

6. Βοηθά να φτάσετε ευκολότερα σε οργασμό

Όσες γυναίκες έχουν συχνά πρόβλημα να φτάσουν σε οργασμό, μπορούν να ωφεληθούν πολύ από την εξερεύνηση των πιο ευαίσθητων περιοχών του σώματός τους.

Η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση είναι συναρπαστική, δουλεύει τους μυς του πυελικού εδάφους και σας ενεργοποιεί στο να φτάσετε πιο εύκολα σε κλιμάκωση.

Η κλειτορίδα έχει περισσότερες από 8000 νευρικές απολήξεις. Αφότου διεγερθούν, οδηγούν σε ανείπωτη αίσθηση ευχαρίστησης.

Για την ακρίβεια, αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί, οι περισσότεροι οργασμοί επιτυγχάνονται χάρη στην κλειτορίδα και όχι στη διείσδυση.

7. Βοηθά την αποφυγή ανοργασμίας και των κολπικών σπασμών

Επιπροσθέτως, η αυτοδιέγερση και η απόλαυση που βιώνετε λειτουργούν ως θεραπεία για όσες γυναίκες αποτυγχάνουν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Επίσης, είναι τέλεια θεραπεία ενάντια στη σύσπαση των μυών του κόλπου, γνωστή και ως κολεόσπασμος.

Οι παθήσεις αυτές είναι οι συχνότεροι λόγοι για γυναικολογικές συμβουλές, καθώς τείνουν να επηρεάζουν τις σεξουαλικές επιδόσεις.

8. Βοηθά στην καύση θερμίδων

Ψάχνετε έναν υγιεινό τρόπο να κάψετε θερμίδες; Μην ψάχνετε άλλο!

Η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση βοηθά να καούν περίπου 170 θερμίδες, εξαρτώμενοι από τη διάρκεια, τη διέγερση και την ένταση της απόλαυσης.

Γενικά, μην φοβάστε να ευχαριστηθείτε όλα αυτά τα οφέλη της αυτοϊκανοποίησης. Ως γυναίκα, δικαιούστε να γνωρίζετε και να απολαμβάνετε το σώμα σας όποτε το επιθυμείτε.

Διώξτε τους φόβους και τις προκαταλήψεις και ξεκινήστε να βιώνετε όλα αυτά τα συναισθήματα που θα σας δώσουν περισσότερη ευεξία.

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

admin2020

Οικολόγοι πέταξαν εκατομμύρια φλούδες πορτοκαλιού σε μία άγονη περιοχή- το αποτέλεσμα 10 χρόνια μετά…

tiresias tiresias

Μεγάλα οφέλη για την υγεία από τις φυτικές πρωτεΐνες

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies