LiveΜεσσηνίας

Live : 1ο Μεσσηνία forum: Εστίαση – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα

Παρακολουθήστε ζωντανά το 1ο Μεσσηνία forum: Εστίαση – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα με κεντρικό μήνυμα “Από τη θεωρία στην πράξη” που διοργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (Σ.Ε.Μ.) το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Έχοντας στόχο και όραμα η Μεσσηνία ν’ αποτελέσει την αειφόρο δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς που συνδέονται με την Εστίαση, τα Ξενοδοχεία και τις Τοπικές Εμπορικές Επιχειρήσεις, το MESSINIA FORUM, επικεντρώνεται στην επιχειρηματική καινοτομία και στη δημιουργία συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για την επίλυση προβλημάτων και για την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της Μεσσηνιακής γαστρονομικής ταυτότητας, η σύνδεση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών με τις επιχειρήσεις εστίασης και τον τουρισμό, βήματα που θα μας οδηγήσουν σε ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει πέντε (5) κύκλους συζητήσεων, διαδραστικά πάνελ, περισσότερες από 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, πάνω από 39 ομιλητές, δράσεις διασύνδεσης του αγροδιατροφικού κλάδου με τις επιχειρήσεις εστίασης και εργαστήρια γευσιγνωσίας.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, μεταξύ άλλων, θα εισηγηθούν πάνω σε θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και προσβασιμότητας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 21:00 με τη μουσικοχορευτική παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στα πλαίσια του MESSINIA FORUM θα διεξαχθεί διαδραστικός διάλογος μεταξύ εκπροσώπων συλλόγων όλης της Μεσσηνίας για τα προβλήματα του κλάδου, με σκοπό να καταγραφούν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες εμπειρογνωμόνων για την επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την αναγκαιότητα της πιστοποιημένης εκπαίδευσης και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστούν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο κοινό, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με τις απαντήσεις των Βουλευτών του Νομού μας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην εστίαση και στη συνέχεια θα υπάρξει συζήτηση, σε στρογγυλό τραπέζι, με την παρουσία όλων των Δημάρχων της Μεσσηνίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies