Μεσσηνίας

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μουσική παράσταση «Το Ξύπνημα της Μούσας» στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025, στις 21:00, ο ιερός χώρος του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα θα πλημμυρίσει μουσικές και εικόνες από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Ο Δήμος Οιχαλίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την ΠΕΔ Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση ανοιχτή στο κοινό.

Το γυναικείο μουσικό σχήμα Lyre ’n’ Rhapsody παρουσιάζει το έργο «Το Ξύπνημα της Μούσας» (Awakening of the Muse) – μια μουσικοποιητική διαδρομή που αντλεί έμπνευση από την αρχαιότητα, τα ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα και τον σύγχρονο λυρισμό. Αρχαία όργανα, όπως η λύρα και το νταούλι, παντρεύονται με τη φωνή, την κίνηση και τον ποιητικό λόγο, μεταφέροντας το κοινό από τον μύθο των Σειρήνων και τη μάγισσα Κίρκη έως αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια όπως το «Τζιβαέρι».

Η παράσταση έχει διάρκεια 80-100 λεπτών και συμμετέχουν οι:

Lyre ’n’ Rhapsody: Αλίκη Μαρκαντωνάτου (Αρχαία Λύρα, Φωνητικά), Αρετή Μίγγου (Νταούλι, Φωνητικά), Αθηνά Χιώτη (Τραγούδι)
Συμμετοχές: Σταύρος Παργινός (Τσέλο), Έλενα Βακάλη (Χορός – Χορογραφίες)
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

admin2020

«Ομπρέλα Πρόληψης» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε Κορινθία και Μεσσηνία

admin2020

Σειρά εγκρίσεων για έργα οδικής αναβάθμισης άνω του 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies