Μεσσηνίας

“ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”. 

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ανέλαβε την πρωτοβουλία και εκπόνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά του νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, το οποίο φέρει τον τίτλο “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”. 
Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά την επαφή τους με τη θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία, ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.
 Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής περιόδου και συγκεκριμένα από 13-5-2024 έως 05-06-2024 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν ένα (1) νηπιαγωγείο και τέσσερα (4) δημοτικά σχολεία της πόλης μας όπου ενημερώθηκαν συνολικά 688 μαθητές.
Η μεθοδολογία του υπόψη προγράμματος, το οποίο σημειώνεται ότι έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, στοχεύει στο να παρέχεται στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο καθώς και την ασφαλή χρήση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.
 

Σχετικές αναρτήσεις

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με το Σύλλογο Εθελοντών πολιτικής Προστασίας»

admin2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΟΣΠΑ)

admin2020

Live Ετήσια Χορευτική Παράσταση του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies