ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αναίτια κατηγορείται έντιμος αστυνομικός στην Καλαμάτα για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Φωτογραφίες αστυνομικού διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενες από τον ισχυρισμό ότι σε αυτές απεικονίζεται ο άνδρας της ΔΙΑΣ που πρωταγωνίστησε στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο, ο εικονιζόμενος αστυνομικός ουδεμία σχέση έχει με το εν θέματι περιστατικό. Ας δούμε αναλυτικά, τι ισχύει.

Παράδειγμα δημοσίευσης:


Τι ισχύει;

Με αφορμή έγγραφο που τιτλοφορείται «Έκθεση Εξέτασης Κατηγορουμένου» χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν μαζικά φωτογραφίες του αστυνομικού Παναγιώτη Αθανασόπουλου στο διαδίκτυο διατεινόμενοι πως πρόκειται για τον πρωταγωνιστή άνδρα της ΔΙΑΣ στο βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, ο χρήστης που βρήκε τις φωτογραφίες του δημοσιευμένες στο διαδίκτυο να συνοδεύονται από απειλές, ουδεμία σχέση έχει με το προαναφερθέν συμβάν.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευσή του στο Facebook ο τελευταίος καθιστά σαφές πως υπηρετεί εδώ και χρόνια στην επαρχία και όχι στην Αθήνα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Διαβάζοντας την Έκθεση Κατηγορουμένου κανείς αντιλαμβάνεται ότι το μοναδικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στους 2 άνδρες είναι το ονοματεπώνυμό τους.

Χαρακτηριστικά, ο Αθανασόπουλος Παναγιώτης που ήταν παρών στα επεισόδια στην πλατεία Ν. Σμύρνης έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. και υπηρετεί στην Αθήνα. Αντιθέτως, ο συνονόματός του κ. Αθανασόπουλος έχει σύμφωνα με την κάτωθι φωτογραφία το βαθμό του Αρχιφύλακα και υπηρετεί στην επαρχία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως πρόκειται για μια απλή συνωνυμία.

Στο διαδίκτυο διαμοιράζονται επίσης εικόνες που δήθεν απεικονίζουν πολίτη που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τον Αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Εντούτοις, στην πραγματικότητα η φωτογραφία δεν απεικονίζει το νεαρό που δέχθηκε προσφάτως την επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ στην Αθήνα. Ειδικότερα, η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους του νησιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως οι αναρτήσεις που παρουσιάζουν τον συγκεκριμένο αστυνομικό να εμπλέκεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη, είναι ψευδείς. Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα του θύματος που συνοδεύει αρκετές από αυτές τις αναρτήσεις.

ΠΗΓΗ: ellinika hoaxes.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Καταγγελία για τις Αντιδημοκρατικές και Παράνομες Πρακτικές στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

admin2020

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Καλαμάτα για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies