ΔιεθνήΥγεία

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα σπουδαία ανακάλυψη δίνει ελπίδα σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα

Μια σημαντική ανακάλυψη επιστημόνων, δίνει ελπίδα σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα. Ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ελβετία, την Αυστρία και τον Καναδά, ανακάλυψαν νευρώνες οι οποίοι βοηθούν στην αποκατάσταση του βαδίσματος. 

Σύμφωνα με την δημοσίευση που έκαναν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature, είχαν εντοπίσει συγκεκριμένες ομάδες νευρώνων και συγκεκριμένα στο νωτιαίο μυελό, αρχικά σε παράλυτα τρωκτικά. Νευρώνες οι οποίοι όταν διηγήθηκαν ηλεκτρικά, έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην ανάκτηση της δυνατότητας βάδισης.

Ακολούθως σύμφωνα και με τον επικεφαλής της ομάδας δρα Γκρεγκουάρ Κουρτέν, κατά την κλινική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 9 ασθενείς με σοβαρή ή και πλήρη ακόμη παράλυση εξαιτίας χρόνιας βλάβης στο νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους, κατάφεραν είτε να βελτιώσουν είτε να ανακτήσουν την ικανότητα να περπατούν. Και αυτό επετεύχθη μέσω της εμφύτευσης ειδικής ηλεκτρικής συσκευής στη σπονδυλική στήλη, η οποία έδινε παρατεταμένη ηλεκτρική διέγερση στους νευρώνες. 

H ανακάλυψη αυτή, φέρνει την επιστήμη ένα βήμα πιο κοντά σε στοχευμένες θεραπείες, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα μπορούσαν να βοηθηθούν και άτομα που έχουν χάσει όλες τις αισθήσεις τους στα πόδια εξαιτίας τραυματισμού στην σπονδυλική στήλη. 

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

tiresias tiresias

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά 39% τις πιθανότητες εμφάνισης Covid-19

tiresias tiresias

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies