ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας: Τα κυβερνητικα μετρα για το ρευμα ειναι μια τρυπα στο νερο

 

«Η Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής Ρήτρας Αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

 

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει τη δεύτερη συλλογική αγωγή για την κατάργηση της ρήτρας και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 11.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνων.

«Η εξαγγελία για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και ως τέτοια είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το όριο τα 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της Ρήτρας Αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία» σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

 

Επιπλέον, αναφέρει: «Η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η Ρήτρα Αναπροσαρμογής δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη».

 

Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προσθέτει: «Ύστερα και από την επίσημη αναγνώριση της συσσώρευσης υπερκερδών από τους παρόχους, με τον μηχανισμό της ρήτρας όπως τον συνέλαβαν και τον επέβαλαν, και την εξαγγελία για τη φορολόγησή τους στο μέλλον, οι καταναλωτές πλέον γνωρίζουν ότι ο δικαστικός έλεγχος της ρήτρας είναι ο μόνος δρόμος που τους απομένει και ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι στα χέρια τους, μέσα από τις Συλλογικές Αγωγές».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφία στο Χώρο Τέχνης Ηώς την Τρίτη 11/6/2024

admin2020

D R I N K P I N K 2 0 2 4 Ήρθε και φέτος η ώρα της απόλυτης εκδήλωσης ερυθρωπών οίνων

admin2020

«Η Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας 7 – 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies