Μεσσήνη: μονομαχία με ασφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο για το δρόμο Ριζόμυλος- Μεσσήνη

Παρουσία του αρμόδιου διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο βελτίωσης-αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος με παρακάμψεις στη Μεσσήνη και τη Βελίκα και νέα γέφυρα 160 μέτρων στον Πάμισο.

Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ έντονη και οδήγησε σε διαξιφισμούς υψηλών τόνων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων.

Η κατάληξη ήταν ότι δεν αποδέχεται το δημοτικό συμβούλιο τις επιπτώσεις για το παραπάνω έργο αλλά η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι η τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου είναι αμιγώς γνωμοδοτική.

Γεγονός που σημαίνει ότι όλη αυτή η ένταση που δημιουργήθηκε ήταν αφενός με άσφαιρα πυρά και αφετέρου με στόχο τους δημότες οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από την όλη η πρόταση του υπουργείου.

Με άλλα λόγια Η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο δήμο της Μεσσήνης αλλά και Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια στους δημότες έτσι ώστε να μην τους θεωρήσουν συνυπεύθυνους για την εξέλιξη που έχει το ζωτικό αυτό έργο για την τοπική κοινωνία της Μεσσήνης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τάσσεται υπέρ της παραλιακής χάραξης. Στην ανακοίνωση της, η ΝΕ του ΤΕΕ παρατηρεί πως «η προτεινόμενη χάραξη (και όχι η παραλιακή) δεν προδίδει καμία αναπτυξιακή χροιά στο δυτικό μέτωπο της Καλαμάτας και παρουσιάζει λεπτομερώς τις θέσεις της κυρίως για το Ασπρόχωμα-Μεσσήνη και την επικινδυνότητα που θα υπάρξει κατά την είσοδο-έξοδο στις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ.