Μεσσηνίας

Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών για Σάββατο 2/9/2023 και Δευτέρα 4/9/2023

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει το Πρόγραμμα δολωματικών ψεκασμών που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2/9/2023 ως ακολούθως: Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Φοινικούντας, Μεσοπόταμου, Σουληναρίου, Θουρίας, Κατσαρού, Σολακίου και Ανδρούσας.
Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: : Ανδανίας, Λουτρού, Φίλια, Δεσύλλα, Καρνασίου, Διαβολιτσίου, Παραπουγκίου Αβίας, Σωτηριανίκων, Ασπροχώματος, Αντικάλαμου, Ανάληψης, Αχλαδοχωρίου, Λευκοχώρας, Στρέφι , Χανδρινού, Κυνηγού, και στην ΔΚ Μεσσήνης (Κουβέλι, Αμπάζι, Βουρλές, Γήπεδο, Φακίστρα, Κυδωνίτσα).

Για την Δευτέρα 4/9//2023 ως ακολούθως: Έναρξη δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Αρφαρών, Αιθαίας, Άνθειας, Σκάλας και Μερόπης.
Συνέχιση του δολωματικού ψεκασμού στις τοπικές κοινότητες: Ανδανίας, Λουτρού, Φίλια, Αβίας, Σωτηριανίκων, Ασπροχώματος, Αντικάλαμου, Θουρίας, Αχλαδοχωρίου, Λευκοχώρας, Στρέφι, Χανδρινού, Κυνηγού, Φοινικούντας, Μεσοπόταμου, Σουληναρίου, Κατσαρού, Σολακίου, Ανδρούσας και στην ΔΚ Μεσσήνης (Κυδωνίτσα, Λύκος, Τσουμπερλέκι).

Επισημαίνουμε ότι:
1. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του Προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
2. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
3. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
4. Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού.
5. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
6. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
7. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
8. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη
Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στα τηλέφωνα 2721366524 και 2721366522 και στα email akrassakopoulos@pe-messinias.gr, ekarioti@pe-messinias.gr .

Σχετικές αναρτήσεις

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies