ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ερώτηση για την καθίζηση του λαϊκού εισοδήματος

Το ζήτημα της διαρκούς μείωσης του λαϊκού εισοδήματος την ίδια στιγμή που πριμοδοτούνται τα κέρδη των ομίλων ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που υπέβαλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

 

Στην ερώτηση σημειώνει τα παρακάτω:

 

«Με βάση τελευταία στοιχεία της Eurostat είναι ενδεικτικό ότι οι μισθωτοί με χαμηλό εισόδημα έχουν απώλειες 3 έως 6 φορές μεγαλύτερες από τους υψηλότερους μισθούς τουλάχιστον στα μισά κράτη-μέλη της ΕΕ. H Ελλάδα είναι μάλιστα στη δεύτερη θέση με -12% απώλειες για τα πιο χαμηλά εισοδήματα.

 

Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν επίσης ότι την ίδια ακριβώς περίοδο μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιοκτητών τους πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους εν μέσω πανδημίας.

 

Κυβερνήσεις και ΕΕ καθ’ όλη την εξεταζόμενη περίοδο συνέχισαν την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων και μηχανισμών, που στοχεύουν την εργατική τάξη, με στόχο τη, με κάθε τρόπο, ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου και λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία επιτάχυνε την εκδήλωση μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 

-Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η ΕΕ προσφέρει εκ νέου τεράστια κεφάλαια στους μονοπωλιακούς ομίλους με την επικύρωση του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΠΔΠ 2021-2027, προσθέτοντας νέους αντιλαϊκούς φόρους και αντεργατικά μέτρα στις πλάτες των εργαζομένων, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει στις ίδιες και χειρότερες συνέπειες για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, όπως έγινε τόσο το προηγούμενο διάστημα όπως κι όλα τα περασμένα χρόνια;

 

-Πώς τοποθετείται στα αιτήματα: Για την αναπλήρωση των απωλειών και την ουσιαστική αύξηση των μισθών, των συντάξεων και γενικότερα του εισοδήματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, για κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αυξήσει την άμεση και έμμεση φορολογία, τη στήριξη εργαζομένων σε αναστολή, απολυμένων, ανέργων, τη χρηματοδότηση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και την πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;».

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies