ΔιεθνήΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Θα καταγγείλει την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά o Eρντογάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να «παρουσιάσει ντοκουμέντα» κατά της Ελλάδας στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα αφορούν στα «στρατιωτικοποιημένα νησιά» και στις επισκέψεις αξιωματούχων σε αυτά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα έχει συλλέξει ντοκουμέντα που «δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων».

Ειδικότερα το ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας» τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει στη Σύνοδο το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, στηρίζουν την τρομοκρατία.

«Ο οπλισμός των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών, που συνιστά ουσιαστική παραβίαση των Συμφωνιών του Παρισιού (1947) και της Λωζάνης (1923), καθώς και οι προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας έχουν καταγραφεί αναλυτικά από την Τουρκία. Τα έγγραφα που έχει στα διάθεσή της η τουρκική πλευρά θα δείξουν και στους συμμάχους τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

«Η Τουρκία θα παρουσιάσει καταγεγραμμένες τις ελληνικές παραβιάσεις», λέει ο Ερντογάν
Πιο αναλυτικά, το φιλοκυβερνητικό μέσο αναφέρει ότι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται η ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, υπό το πρίσμα πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού αγνοώντας το διεθνές δίκαιο.

«Καθιστώντας το αφήγημα της θυματοποίησης ως γενική πολιτική της, η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει την αντίληψη ότι η Τουρκία θα της επιτεθεί, υποστηρίζοντας ότι στρατιωτικοποίησε τα νησιά για αμυντικούς σκοπούς, ότι δεν απωθεί τους μετανάστες και δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Υποστηρίζει, ακόμη, πως η Αθήνα δεν μπορεί να δώσει πειστική απάντηση στη διεθνή κοινότητα για τις παραβιάσεις του νόμου που έχει ήδη καταγράψει και ανακοινώσει η Τουρκία στην κοινή γνώμη. «Αντίθετα, η Τουρκία δεν διστάζει να κλιμακώσει την ένταση πραγματοποιώντας στρατιωτικές πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα της», παραδέχεται η Sabah. Τονίζει, τέλος, ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η Άγκυρα θα επαναλάβει ότι είναι υπέρ του διαλόγου για θέματα με την Ελλάδα, δεν προτίθεται, ωστόσο, ναα παραιτηθεί από τα νόμιμα δικαιώματά της.

Επιπρόσθετα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αναφερθεί για άλλη μια φορά στα όπλα που -σύμφωνα με τις τουρκικές θέσεις- έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKΚ, καθώς και στοιχεία οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης και θα δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συμμαχία» όσο αυτή η εχθρική στάση συνεχίζεται.

«Η αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, χώρας που δεν κρύβει τη σχέση της με την τρομοκρατική οργάνωση PKK, καθώς και της Σουηδίας, η οποία παρέχει όπλα και οικονομική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK, προστατεύει τρομοκράτες στη χώρα της και συγχωρεί τις παράνομες δραστηριότητες θα είναι ένα από τα κύρια θέματα», υπογραμμίζει η τουρκική εφημερίδα.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

“Η πρότασή μας για την Οικονομία και την Εργασία”

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies