HealthΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

Πως θα ρίξετε το σάκχαρο, αλλά θα απολαύσετε τα μακαρόνια σας

Aν μόλις ανακαλύψατε ότι το σάκχαρό σας είναι λίγο «τσιμπημένο» και ο γιατρός σας σας είπε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα του διαβήτη, θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι η διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση είναι ο πιο καταλυτικός παράγοντας για τη ρύθμιση του σακχάρου σας.

Πρέπει λοιπόν να ξεχάσετε τη γλυκιά γεύση, τις πατάτες και τα μακαρόνια επειδή το σάκχαρό σας είναι ανεβασμένο; Οχι, λένε οι διατροφολόγοι αρκεί να ξέρετε πώς να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν, ότι τα ζυμαρικά δεν… ενδείκνυνται για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το σάκχαρό τους, αλλά πλέον οι απόψεις έχουν αλλάξει.

Το μήνυμα των διατροφολόγων προς τους διαβητικούς που λατρεύουν τα μακαρόνια και την ιταλική κουζίνα είναι απλό και πολύ πρακτικό.

Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα. 

Οπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι το μαγείρεμα των ζυμαρικών από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια η επαναθέρμανσή τους πριν από το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

Ερευνητές βρήκαν ότι όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν, το σώμα μας τα χωνεύει διαφορετικά, απορροφώντας λιγότερες θερμίδες και προκαλώντας μικρότερη αύξηση της γλυκόζης του αίματος.

Και αυτό συμβαίνει γιατί αν μαγειρέψετε μακαρόνια και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά προτού τα φάτε, το σώμα σας θα τα αφομοιώσει σαν να ήταν φυτικές ίνες, αντί για απλοί υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαγείρεμα των ζυμαρικών και στη συνέχεια η ψύξη τους αλλάζει τη δομή τους, ώστε το άμυλο που περιέχουν να γίνεται πιο «ανθεκτικό».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κρύα ζυμαρικά να προκαλούν πολύ μικρότερη αύξηση στην γλυκόζη του αίματος και μικρότερη παραγωγή ινσουλίνης σε σύγκριση με τα φρέσκα βρασμένα ζυμαρικά.

Τα τρόφιμα που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο συμβάλλουν σε αυτή την ισορροπία και επιτρέπουν στο άτομο να ενσωματώσει περισσότερες φυτικές ίνες στην διατροφή του.

“Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων κατά την ψύξη, την αποθήκευση και την επαναθέρμανσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής τροφικής δηλητηρίασης”.

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies