ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

35 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τριήμερο 25 με 27 Σεπτεμβρίου

Τριάντα πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από την Παρασκευή 25 μέχρι και χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 407.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται τριάντα πέντε νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το διάστημα από Παρασκευή 25/9 έως και Κυριακή 27/9.

Τριάντα τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Λακωνίας, τα οποία αναφέρονται σε εργάτες γης της περιοχής του Δήμου Ευρώτα και τα οποία ανιχνεύθηκαν μετά από ιχνηλάτηση, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας, το οποίο είναι στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα δραστηριοποιούνται κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και η δομή επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τετρακόσιους επτά (407) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: πενήντα πέντε (55) + δύο (2) εισαγόμενα: (57) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια δέκα εννέα (219)

δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα τέσσερα (14)

αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*
δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα πέντε (75) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα οκτώ (78)

ΠΕ Λακωνίας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα πέντε (35) σε εργάτες γης: σύνολο σαράντα δύο (42)

τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα
δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου
ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα έξι (46) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα τέσσερα (54)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι σαράντα εννέα άνδρες (249) και εκατόν πενήντα οκτώ γυναίκες (158).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα (40). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 27/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΡΑΘΙΔΟΣ- ΑΧΑΪΑ- ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΕΣΟΡΡΟΥΓΙΟΥ -ΚΥΡΙΑΚΗ

admin2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies