ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής που διοργανώνουν ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 2 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 6 του μήνα (σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ»).

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

 

Κυριακή 3 Οκτώβρη

Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.

 

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εικαστική παρέμβαση στο Καταφύγιο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει το Εικαστικό Εργαστήρι και σε αυτή συμμετέχουν οι: Χρύσα Αγάθου, Ganaelle Bressoud, Μαρία Κανελλοπούλου, Τότα Κοντόγεωργα, Σπύρος Μεθενίτης, Δώρα Μόρφη, Παναγιώτης Φερεντίνος. Την επιμέλεια έχει η Ξένια Γιαννούλη, ιστορικός Τέχνης.

 

Στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο της Κατοχής (στο χώρο του παλιού Εργοστασίου Λαδόπουλου, Ακτή Δυμαίων 50) με τη συμμετοχή ορχήστρας του Χορευτικού και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Τα κείμενα διαβάζει η ηθοποιός Ζαχαρή Αχχιλεοπούλου.

 

Σημειώνεται πως στα Υψηλά Αλώνια και σε άλλα σημεία της πόλης θα αναπτυχθεί υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στην επέτειο της απελευθέρωσης.