Μεσσηνίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης για την ημέρα εθελοντισμού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το έτος 1985 να εορτάζεται την 5η Δεκεμβρίου, παρευρέθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και επισκέφθηκε τα περίπτερα των εθελοντικών οργανώσεων, τιμώντας την προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.
Επεσήμανε ότι η Περιφέρεια στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με πρωτοβουλίες της τις εθελοντικές οργανώσεις, διότι με το ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν, συμβάλλουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο, μέσω δράσεων που στηρίζονται στην αλληλεγγύη, στη φιλανθρωπία και στην προσφορά.

Ο εθελοντισμός, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, βασίζεται στις αξίες της ανιδιοτέλειας, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αποτελεί ένα μέσο ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, ενώ παρατήρησε ότι η μελλοντική κοινωνία θα βασίζεται περισσότερο στην προσφορά αυτών των οργανώσεων.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies