ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ξυλόκαστρο: Επανακατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης για τον θάνατο εργάτριας στον δήμο Ξυλοκάστρου

Ν’ αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο εργάτριας στην καθαριότητα, στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τις συνθήκες εργασίας στους δήμους ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση, που επανακατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προς τον υπ. Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

«Το τραγικό εργατικό δυστύχημα ανασφάλιστης εργαζόμενης στην καθαριότητα, μητέρας πέντε παιδιών, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης φέρνει στο προσκήνιο την εγκληματική πρακτική να δουλεύουν εργαζόμενοι χωρίς σύμβαση και ανασφάλιστοι και μάλιστα σε κρατικό φορέα και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι αυτό.

 

Συγκεκριμένα η εργαζόμενη σκοτώθηκε τις πρωινές ώρες της 8ης Γενάρη 2023 από ασυνείδητο οδηγό διερχομένου οχήματος, την ώρα που έκανε αποκομιδή των σκουπιδιών. Η εργαζόμενη δεν είχε καμία εργασιακή σχέση με το δήμο. Ήταν αδήλωτη και ανασφάλιστη. Την επόμενη μέρα του θανάτου της στις 9/1/2023 οι υπηρεσίες του δήμου με εντολή της δημοτικής αρχής έκαναν αναγγελία πρόσληψης της θανούσας εργαζόμενης για το διάστημα 5-9/1/2023.

 

Η δημοτική αρχή για να προσδώσει νομιμοφάνεια στην αισχρή κι αντεργατική πρακτική της, ανάρτησε λίγες ώρες αργότερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που προκηρύσσει 4 θέσεις για προσλήψεις λίγων ημερών και αμέσως μετά ανάρτησε απόφαση πραγματοποίησης αυτών των προσλήψεων. Με αυτές τις ενέργειες η δημοτική αρχή ουσιαστικά παραδέχεται, ότι άλλοι 3 εργαζόμενοι δούλευαν χωρίς να έχουν καμία εργασιακή σχέση με το δήμο.

 

Η εγκληματική πολιτική όμως από τη δημοτική αρχή δεν σταματάει εδώ. Για να δικαιολογήσει τις εκπρόθεσμες ενέργειές της επικαλέστηκε τις εορτές και το φόρτο εργασίας όταν το διάστημα από τις 2/1/2023 έως τις 9/1/2023 οι υπηρεσίες του δήμου έχουν αναρτήσει στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ πάνω από εκατό αποφάσεις.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποιες ενέργειες θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και σε κάθε άλλο υπεύθυνο, για το γεγονός ότι η εργαζόμενη που σκοτώθηκε ήταν ανασφάλιστη και αδήλωτη».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies