Μεσσηνίας

ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΕ ΚΑΡΒΕΛΑ: «ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέφθηκε εχθές 1 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομίας του Δήμου Μαρία Σταυροπούλου. Ο Δήμαρχος πρωτίστως είχε κατ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για έργα και θέματα πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο και υποσχέθηκε τη στήριξή της όσων αφορά το Κάστρο της Κορώνης, αλλά και σε άλλα έργα πολιτισμού τα οποία έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟ Θεμιστοκλή Βλαχούλη, παρουσία του Προέδρου του Μανιατακίου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, και των ανάδοχων μελετητών του έργου «Λήψη μέτρων στερέωσης νότιου πρανούς και προστασίας παράκτιου τμήματος του Κάστρου Κορώνης», όπου συζήτησαν διεξοδικά για το ως άνω έργο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα ηλεκτροφωτισμού του Κάστρου, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του περιπατητικού πεζόδρομου, που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη κατασκευή της στήριξης των πρανών, πέριξ του Κάστρου.

Με το πέρας των συναντήσεων ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από αυτές, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Υπουργό και τα Στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων πολιτισμού στο Δήμο αποτελούν προτεραιότητα, αλλά και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής στο ιστορικό παρελθόν αλλά και στην ανάπτυξη του τόπου.

Σχετικές αναρτήσεις

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας: Κατασχέθηκαν -58- γραμμάρια κοκαΐνης

admin2020

Sold out το Παραδοσιακό πανηγύρι στου Χανδρινου

admin2020

18 χρόνια ” Εθελοντισμός για όλους” από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies