ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ Στο επίκεντρο τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα αλλά και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Κορινθίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, ο οποίος επισκέφθηκε το νομό επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και τα προβλήματα των εργαζομένων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε νωρίς το πρωί με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Τα κτιριακά προβλήματα, καθώς εκεί λειτουργούσαν σφαγεία έως το 2001 ταυτόχρονα με το αμαξοστάσιο, έθεσαν οι εργαζόμενοι. Επίσης σοβαρά προβλήματα, όπως ειπώθηκε, είναι η έλλειψη προσωπικού, καθώς και ότι μερίδα εργαζομένων βγαίνουν από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ακόμη συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στη Διώρυγα.
Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Στάθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία καλώντας το λαό να μην διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, να απεμπλακεί η χώρα απ αυτές τις εξελίξεις, να μην πληρώσει ο λαός τους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος πραγματοποίησε περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία επικουρικών εργαζομένων, οι οποίοι προσλήφθηκαν στην έναρξη της πανδημίας και απειλούνται με απόλυση ως το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για περίπου 70 εργαζομένους που καλύπτουν σχεδόν το 1/4 των αναγκών του νοσοκομείου. Επίσης συναντήθηκε με το Διοικητή του νοσοκομείου νοσηλευτικού και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το απόγευμα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, όπου έγινε αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στον ΕΦΚΑ της πόλης.

Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικιστές στους Άγιους Θεοδώρους στάθηκε η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών της περιοχής κατά τη συνάντησή της με τον Ν. Καραθανασόπουλο.

Ορισμένα από αυτά αφορούν την έλλειψη ποσίμου νερού και υδροδότησης, την παντελή έλλειψη εξόδων διαφυγής για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, την έλλειψη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τις αυξήσεις ως και 140% στα δημοτικά τέλη. Επίσης αναφορά έγινε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν βιομηχανίες της περιοχής όπως η Motor Oil. Ακόμη στάθηκαν στην έλλειψη ιατρείου στην περιοχή και στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να εμβολιάσει τον πληθυσμό με δικές της ενέργειες. Αλλά και σε άλλες σοβαρές ελλείψεις όπως στις τοπικές συγκοινωνίες και στη σύνδεση της περιοχής με την έδρα του Δήμου στο Λουτράκι, αλλά και την Κόρινθο.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τις διεκδικήσεις τους και με παρεμβάσεις θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies